maandag 26 maart 2007

De voorlaatste dag op de Keiheuvel

Opstaan! Het is onze voorlaatst dag op de Keiheuvel en voor één keer geen regen. Het blijft dan msschien wel koud maar we gaan vandaag een keer niet nat worden. Opnieuw werden we in 2 groepen verdeeld. De ene groep mocht opnieuw werken op de boerderij de andere groep maakte vogelkastjes! Het was wel oppassen voor de vingers want voor je het wist sloeg je op je eigen vinger au au au. Daarna speelden we een herhaalspel in de speeltuin. Overal waren er vragen verstopt. We kregen een blad met telkens 3 mogelijke antwoorden! De zoektocht was begonnen. We deden ons uiterste best om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ondertussen speelde de andere groep het dierenspel. Hun kennis van de verschillende dieren werd op de proef gesteld maar ze slaagden met glans! 's Middags kregen we een roerei voorgeschoteld joepie! Dit gleed naarbinnen als zoete broodjes.
Na een platte rust kwamen er ons 2 lieve dames halen om samen met ons broodjes te bakken. Ze waren een beetje zenuwachtig want dit was hun eerste keer dat ze deze les moesten geven, maar alles liep gesmeerd. Eerst moesten we meel afmeten en in een kom doen. Daarna een beetje water en gist bij doen en dan kneden maar. Het deeg moest en twintigtal minuutjes rijzen, juist tijd genoeg om naar een filmpje te kijken over broodbakken. Dan terug de werkplaats in om opnieuw het deeg te kneden en te verdelen. Iedereen kreeg een stukje van het deeg en mocht er een mooi broodje mee maken. Wie wilde mocht zijn broodje ook nog versieren met lekkere nootjes. Alle broodjes moesten nu de oven in. Ondertussen kregen wij een bruin papier. Hier mochten we een broodzak van maken. Nauwkeurig volgden we de instructies en in 1 2 3 hadden we allemaal en perfecte broodzak. Hij zag er wat saai uit dus kregen we de kans om hem mooi te versieren.
Toen we 's avonds terug kwamen om te eten lagen onze versgebakken broodjes ons toe te lachen. Deze broodjes zouden we de volgende ochtend mogen opeten nu was het tijd voor fishstick, purree, tomaten en sla en jawel een ijsje als dessert. En alsof dat niet genoeg was was er na het douchen een echte pyamafuif gepland! We dansten er op los en speelden nog de stoeltjesdans, nog even een lolly tussendoor en toen was de avond voorbij. Zonder enige moeite vielen we allemaal als een blok in slaap!

Geen opmerkingen: